سلام
یه سئوال دارم. کسی می دونه چطور میشه حریق ناشی از فسفر سفید رو اطفاء کرد؟
چیزی که من در مورد کارکرد فسفر سفید شنیدم اینه که فسفر سفید ماده ای است هواسوز که وقتی در معرض هوا قرار میگیرد در دمای سی درجه سانتیگراد شروع به سوختن میکند و دود سفیدی هم دارد . این ماده با آب خاموش نمیشود و همچنان در آب میسوزد.
اگر روی اعضای بدن کسی بیفتد تا عمق بدن وی را میسوزد و حتی استخوان را هم مسوزاند ! همچنین جزء رده تسلیحات کشتار جمعی WMD یا WEAPON OF MASS DESTRUCTION قرار میگیرد.
ضمن اينكه دود تقريبا سمي اي هم داره و ايجاد مشكلات حاد تنفسي در حد خفگي يا سوختن ريه ها ميكنه .
حریق ناشی از بمب های فسفری رو فقط می شه با از بین بردن اکسیژن و یا اتمام ماده ی سوختی از بین برد.
حالا با این تعاریف به نظر شما با چه نوع خاموش کننده ای و یا روشی میشه این حریق رو اطفاء کرد؟ البته با توجه به این موضوع که حریق ممکنه برای یک انسان اتفاق افتاده باشد و یا درون یک ساختمان باشد.
واکنش های شیمیایی
با مواد اکسید کننده واکنش شدیدی دارد ، اگر نمی توانید انها را جدا نگهداری نمائید محل را تخلیه کنید - این مواد به شدت فعال بوده و میتوانند واکنش شدیدی با بسیاری از مواد دیگر داشته باشند . بصورت جداگانه نگهداری کنید .
خطرات خاص :
این ماده در صورت حرارت دیدن تجزیه شده و فیوم سمی ایجاد می کند - این مواد معمولاٌ زیر آب نگهداری میشوند در غیر این حالت ممکن است شعله ور شده یا تجزیه شوند - این ماده در گروه مواد شدیداً خطرناک طبقه بندی می شود .
تخلیه جداسازی :
در صورت بروز نشتی زیاد فاصله خود را تا محل نشتی حفظ نمائید ، لازم به توجه است که این فاصله با توجه به نظر فرمانده عملیات می تواند متغیر باشد . با اندازه 600 قدم در تمامی جهات فاصله بگیرید ( منطقه سبز ) .
در صورتی که دود یا بخارات توسط باد حرکت کرده باشد به اندازه 900 قدم در تمام در تمام جهات از لبه ها فاصله بگیرید ( منطقه آبی) .
توجه داشته باشید منطقه قرمز 120 قدم می باشد .
روش اطفاء حریق
از آب به صورت اسپری استفاده کنید - کف معمولی استفاده کنید .
-----------------------------
اگه مرتب تایپ نشده عذر میخوام آخه منوهای ویرایش اینجا حذف شده
سلام
دستتون درد نکنه ولی من جوابمو نگرفتم.
این توضیحات در مورد نحوه حفظ ایمنی فرد و تیم در برخورد حوادث این گونه است.
در مورد روش اطفا هم که فرمودید آب را اسپری کنیم و یا اینکه از کف معمولی استفاده کنیم؛ منظورتون از اسپری آب پاشیدن آب با لوله آتش نشانی و تغییر سرنازل هست دیگه

و منظورتون از کف معمولی همون فوم هست

؟؟
فکر نکنم برای اطفا همچین موردی بشه از فشار آب استفاده کرد چون جسد از هم متلاشی میشه در صورتیکه هم زنده باشه با استفاده از فوم هم حریق خفه میشه و هم خود مصدوم!! تا حالا از فوم استفاده نکردم ولی فکر کنم تو مصدومین سوختگی باعث عفونت بشه

.
تو حریق خونه فکر کنم بشه از آب استفاده کرد البته در صورت غلط بودن اطلاعات من که میگه فسفر سفید در آب هم میسوزه

در مورد کف هم تا اونجایی که تو فیلم ها دیدم و شنیدم باید کل ماده سوختنی زیر فوم مدفون بشه تا از احتمال حریق جلوگیری بشه، فکر نکنم بتونیم یه خونه رو بکنیم زیر کف

منتظر جوابتون می مونم تا منو از این گیجی در بیارید.
ممنون
سلام
من عضو جدید تالار گفتمان هستم
شما سوال اولتان در رابطه با حریق ناشی از فسفر سفید بود که پاسخ را دوست عزیزمان RESCUE داده بودند .ولی اگر انسان با فسفر سفید یا هر مورد دیگر دچار آتش سوزی شود بهترین خاموش کننده پتوی خیس می باشد چنانچه پتوی خیس در دسترس نبود می توان از آب به شکل اسپری ( بارانی) استفاده نمود . اگر آب با فشار به شکل چت به سمت مصدوم گرفته شود می تواند به او آسیب برساند مگر در صورتی که فاصله ما با مصدوم زیاد باشد که آب را به حالت جِت و از بالا به شکل بارانی به سمت مصدوم می پاشیم .
در مورد استفاده از کف آتش نشانی برای انسان نیز حق با شماست و میتواند عوارضی همچون ایجاد عفونت داشته باشد ، ولی هیچگاه مصدوم در زیر حباب های کف خفه نمی شود چون در آتش سوزی کف ، یک لحظه که از رسیدن اکسیژن به آتش جلوگیری نماید باعث خاموش شدن آن می شود ولی انسان می تواند با اندکی تلاش از اکسیژن خارج از محیط کف و یا حتی هوای محبوس شده در بین حباب های کف استفاده نماید .
ُ
سلام
با راهکارهای دوست عزیزمان FIRE MAN کاملاً موافقم و دستشان درد نکنه
TIBLOC.COM
سلام جناب Fire Man، خوش اومدین
ممنون از راهنمایی تون؛ باید بگم که در مورد پتو خیس باهاتون موافقم البته اگر از پتوی نجات استفاده کنیم بهتره؛ چون تا حالا با این ماده برخورد نداشتیم و ممکنه که قادر باشه پتوی خیس رو هم بسوزونه.
البته از پتوی نجات برای فرار از این بمب هم میشه استفاده کرد که روی خودمون بگیریم و منتظر بمونیم تا بقایای موجود در هوا نشست کنه در مورد احتمال آسیب به دستگاه تنفسی هم فکر کنم که با استفاده از یک ماسک و فیلتر ضد غبار بشه باهاش مقابله کرد.
در کل به نظر من بهتره که در این موارد اطلاعاتمون رو بالا ببریم چرا که یه وقت دیدین اعزام شدین برای کمک رسانی حالا چه در غزه و چه در مصر ولی از این برادران اسراییلی بعید نیست که به کمپ هلال احمر و صلیب سرخ جهانی در خاک یه کشور دیگه به بهانه مقابله با تروریست و برقراری امنیت شهرک های یهودی نشین حمله کنه.
یا اصلا با احتمال حمله غرب به ایران استفاده اونا هم از این سلاح ها غیر معمول نخواهد بود چرا که خودشون تولید می کنند و در اختیار اسراییل می ذارن و نتایج عملکرد سلاحشون رو در عمل می بینند.
سلام
مربی ما توی دوره اطفاء حریق گفت : برای مواد شیمیایی که هواسوز هستن بهترین خاموش کننده Co2 هست چون جلوی رسیدن اکسیژن رو میگیره و بلافاصله باید جداسازی رو انجام داد تا بقیه مواد که دچار حریق نشده اند از حریق جدا بشن.
برای موادی مثل فسفر در عمیاتهای گسترده تنها چیزی که بکار برده میشه مخلوط پودر و گاز ازت هست و حتی بعضا بدون گاز این پودر ها را با بیل و سطل به روی مواد می ریزن تا اون را اطفا کنن.
ولی متاسفانه برای انسان در معرض مواد سوختنی چون فسفر همانطور که دوستان اشاره کردند بهترین وسیله اگه در دسترس باشه کپسول co2 هست (که البته کار چندان خاصی هم انجام نمیده ) فقط یه کم خنک کردن مصدوم .
خدا به داد مجروحین این حوادث برسه .
اگه دلشو دارید این تصاویر شهدای ناشی از این حملاته ( بمب فسفری )
http://www.emdadgar.com/gallery/categori...?cat_id=13
خوب باید بگم که من خودم به شخصه زیاد به کربن دی اکسید اطمینان ندارم چون دیدم که با وجودی که اطفا صورت گرفته ولی بعد از چند لحظه دوباره حریق شعله ور میشه و در آتش هایی با قدرت بالا فکر نکنم اصلا کاربرد داشته باشه. خاصیت سرد کردنش بهتر به کار میاد تا خفه کردن حریق.....
البته تو سوختگی های بدن انسان استفاده یه خورده از اون روی مصدوم خوب جواب میده. ولی بهتره که تو صورت طرف نزنید بلکه یه خورده رو به صورتی که باعث یخ زدگی نشه روی نواحی سوخته بزنید تا دما رو پایین بیاره.
در کل من با پتو نجات بیشتر موافقم البته اگر که به بافت های بدن طرف نچسبه!!! بعدش برای خنک کردن CO2 خوبه......
اطلاعات جدیدی در مورد فسفر سفید از سایت Millitary.ir به دست اوردم که:
فسفر در طبیعت به حالت آزاد پیدا نمیشه . مهمترین سنگ معدنی که ازش فسفر استخراج میشه فسفات کلسیم هست که اونو به همراه سیلیس و زغال کک در کوره الکتریکی حرارت میدن .
فسفر سفید ( p4 ) ، فسفر سیاه ، و فسفر قرمز که همون فسفر سفید هست که حرارتش می دن . خطر ناک ترین فسفر سفید هست .
اما این عنصر چیه :
"" فسفر سفید ، جامدی مومیشکل است که بلورهای آن از تجمع مولکولهای P4 شده است. اما در حالت بخار ، به صورت مولکولهای مجزا وجود دارد. مولکولهای P4 به صورت چهار وجهی منتظم است و در هر یک از گوشههای این چهار وجهی ، یک اتم فسفر وجود دارد که با پیوندهای کووالانسی با سه اتم فسفر دیگر متصل است و از آنجا که زاویه پیوندهای آن ، 60 درجه دارد و همین زاویه که انحراف زیادی از زاویه عادی اوربیتالهای P دارد (90 درجه) ، موجب میشود که پیوند P-P ضعیف و ناپایدار باشد.
از این رو ، فسفر سفید بسیار فعال میباشد، یعنی انرژی فعالسازی آن خیلی پایین است و به همین دلیل ، در هوا خود به خود آتش میگیرد. بنابراین فسفر سفید را در زیر آب نگهداری میکنند تا از تماس با هوا مصون بماند. نیروی بین مولکولی در فسفر سفید از نوع لاندن است.
فسفر سفید در آب حل نمیشود، چون مولکول آن غیر قطبی است. ولی در حلالهای غیر قطبی نظیر نفت و دیسولفید کربن حل میشود. فسفر سفید خاصیت سمی دارد ""
این ماده تنها در صورتی خاموش میشه که یا اکسیژن بهش نرسه یا ماده ی سوختنی تموم بشه . هیچ راه دیگری برای خاموش کردنش نیست . اگر هم که روش آب ریخته بشه به دلیل واکنش با مواد حاصل از سوختن فسفر تبدیل به اسید فسفریک میشه.
پس بهتره که از روش هایی که قبلا اشاره شد یعنی اسپری کردن آب و یا استفاده از کف به دلیل حضور آب در اون صرف نظر کنید؛ تا اینجا برای اطفا، خفه کردن حریق بوسیله پتوی خیس یا پتوی نجات میمونه و کپسول CO2 برای این کار!
نظر شخصی من در استفاده از پتوی نجات هست که در بالا توضیح دادم.