سلام
تا حالا به اين فكر كرديد كه توي پست امداد جاده اي يا توي شيفت امداد كوهستان
اونجا كه نه موبايل آنتن ميده و نه تلفن هست ، با چي ميتونيد حوادث رو خبر بديد يا درخواست كمك كنيد؟
اگه خداي نكرده يه زلزله شديد اتفاق بيفته وقتي اونجا ميريد نه تلفن هست نه دكل موبايل ... پس لازمه تيم ها با بيسيم با هم ارتباط داشته باشن
هيچوقت سعي كرديد كاركردن با اين وسيله مهم و حياتي رو ياد بگيريد؟
آيا ميدونيد نكات ايمني كار با بيسيم چيه؟
نظراتتونو توي وبلاگم بنويسيد
http://amaliat.blogspot.com/
برم ببينم
چه نظراتي فرستاديد و چه سوالايي پرسيديد كه اگه بلد بودم جواب بدم
ها !!!
نکات ایمنی کار با بیسیم ؟!!!
امداد گر شاهد واقعا خسته نباشيد
اون فايلي كه شما توي موضوع نجات بهش لينك كرديد و گذاشتيد براي دانلود آقاي حسن خالدي خادمي فرمانده نجات ايستگاه 18 شهر تهران نوشته اند و آقاي مجتبي احساني عزيز و بنده هم در كنار ايشون اون مطلب رو ويرايش كرديم و آقاي احساني در سايت http://www.125.ir كه سايت رسمي آتش نشاني تهران هست قرار دادن -
يكي از دوستان توي وبلاگ بنده نظر گذاشتن كه لطفا مطالب رو در همين سايت امدادگر بنويسيد و براي ما سخته كه از اين سايت به سايت ديگه اي بخواهيم بريم، در جواب ايشون بايد بگم من نگفتم مطالب مربوط به ارتباطات راديويي رو توي وبلاگم ميذارم بلكه گفتم مطالب مورد نياز يا سوالتون رو بگيد تا من جوابشو اگه بلد بودم توي همين تالار براتون درج كنم، به عنوان مثال امدادگر شاهد كه احتمالا شيرازي باشن از مورد نكات ايمني پرسيدن
عمده نكات ايمني كار با بيسيم چند مورده كه اينجا براي ايشون و بقيه امدادگرا مينويسم :
1- موقع ارسال پيام با بيسيم دستي به هيچ وجه نبايد آنتن دستگاه به قسمت هاي عريان بدن مثل دست ها يا صورت متصل باشد و بايد حداقل 3 سانتي متر با آن قسمتها فاصله داشته باشد، در صورت عدم رعايت اين مورد در دراز مدت خون فرد به دليل نفوذ فركانس در بدن يونيزه ميشود!
2- به هنگام ارسال پيام با بيسيم خودرويي يا مركزي ( استقراري ) مواظب باشيد دستتان به آنتن خودرو يا دكل برخورد نكند چون جريان برق 25 وات در دست شما تخليه شده و دستتان كاملا مي سوزد!
3- به هنگام ارسال پيام با انواع بيسيم ها به اين نكته توجه كنيد كه آنتن به دستگاه كاملا متصل باشد و پيچ يا كانكتور اتصال شل نباشد كه اگر اينگونه باشد ضمن اختلال در روند ارسال پيام و كاهش شديد برد دستگاه ، بعد از چند بار تكرار اين موضوع به قسمت فرستنده دستگاه آسيب وارد خواهد شد.
4- بيسيم هاي دستي كه براي مدتي از آنها استفاده نميكنيد (بيش از 12 ساعت ) سعي شود باطري از دستگاه جدا شود ، اگر اين كار را نكنيد و باطري زمان بسيار زيادي مثلا 2 الي 3 هفته بدون اينكه دستگاه روشن باشد روي بيسيم باقي بماند به مرور از عمر باطري كم شده و ظرفيت شارژ به تدريج كاهش خواهد يافت.
5- اگر ميخواهيد باطري را به مدت بيش از يك هفته جدا از دستگاه نگهداري كنيد سعي كنيد شارژ باطري نه كاملا پر و نه كاملا خالي باشد سعي شود حدود يك سوم باطري شارژ شده باشد.
6 - سعي كنيد براي افرادي كه بيسيم دستي تحويل گرفته اند غلاف بيسيم تهيه شود و دستگاه به صورت غلافي حمل شود چون ممكن است گيره كمر در اثر فشار شكسته شود و دستگاه در اثر برخورد با زمين آسيب ببيند.
7- حمل هوايي بيسيم طبق مقررات سپاه حفاظت از فرودگاه هاي كشور ممنوع بوده و به جز موارد فوق امنيتي در صورت ارائه مجوزهاي مربوط به حمل ، باطري آن بايستي از قسمت بار هواپيما حمل شود.
8- سعي كنيد به هيچ عنوان در نزديكي پمپ هاي بنزين و مخازن باروت و مخازن گاز با بيسيم پيام نفرستيد خصوصا با بيسيم خودرويي، چرا كه به دليل ارسال پرقدرت امواج راديويي احتمال انفجار مي رود.
بازم ميگم سوال ها رو توي قسمت نظرات وبلاگ ( comment) مطرح كنيد تا اگه جوابشو بلد بودم اينجا براتون بنويسم.
ضمنا پاسخ به سوال كساني كه با حاج آقا نقيبي آشنايي دارن در اولويت هست
ممنون از توضیح کاملی که دادید .

مطالب جالبی بود
در مورد شارژ کردن بی سیم بعضی نمونه بی سیم ها اگه در موقع شارژ پدال تاک را فشار بدیم دچار آسیب و بعضا سوختن میشن . در این مورد هم اگه توضیح بدید ممنون میشم .
آخه بعضا پیش می آد که گفته میشه فقط فلان مدل بیسیم این خصویت را داره . از کجا بفهمیم ؟
ممنون
سلام
شما سعی کنید موقعی که دستگاه دستی در حال شارژ هست پدال تاک رو فشار ندید و اگر مجبور هستید پیام بفرستید حتما بیسیم رو از شارژر بیرون بیارید و بعد پیام بفرستید و دوباره بذارید شارژ بشه
بیسیم با جریان برق " دی سی " کار میکنه ( یعنی حالت جریانی که توی باطری ازش استفاده میشه نه برق شهر ) به همین دلیل وقتی در حال شارژ هست جریان برق شهر " آ سی " به باطری متصل هست و وقتی در این حالت پیام بفرستید قطعا گیرنده پیام به شما خواهد گفت که صدای شما با نویز عجیبی ارسال میشه
که این نویز عجیب دقیقا جریان برق " آ سی " در مدار باطری هست و در دراز مدت باعث تخریب برد فرستنده می شه
تمام بیسیم های دستی این خصوصیت رو دارن و من خودم انواع مارک ها و مدلها رو تست کردم حتی مدلهایی که از باطری لیتیوم ( از جنس باطری موبایل ) استفاده می کنند هم با وجود کیفیت خوبشون از این قضیه استثنا نیستند.
سلام
یه سئوال در مورد برد بیسیم.....
برد بیسیم به صورت دستی به دستی بدون هیچ ریپیتر و دستگاه مادری چقدر هست؟ جدیدا چیزهای عجیبی در حدود 45 کیلومتر شنیدم که کلی تعجبیدم. به خصوص این ادعا در مورد دستگاه موتورلا جی-پی 300 هست!!!
Arash نوشته شده توسط:سلام
یه سئوال در مورد برد بیسیم.....
برد بیسیم به صورت دستی به دستی بدون هیچ ریپیتر و دستگاه مادری چقدر هست؟ جدیدا چیزهای عجیبی در حدود 45 کیلومتر شنیدم که کلی تعجبیدم. به خصوص این ادعا در مورد دستگاه موتورلا جی-پی 300 هست!!!
خوب در پاسخ به این سوال باید بگم بیسیم های دستی برد های متفاوتی دارن و شما باید ببینید خروجی دستگاهتون چند واته؟
مثلا واکی تاکی های موتورولا توان خروجی شون معمولا حدود نیم وات هست، اگه هر وات خروجی دستگاه رو معادل برد 5 کیلومتر در نظر بگیریم مثلا برد اون دستگاه واکی تاکی میشه 2.5 کیلومتر
اینم بگم که هم توی واکی تاکی و هم توی بیسیم های حرفه ای بعضی تنظیمات اعمال میشه که شرحش مفصله ولی با توجه به اون تنظیمات برد توی کانال های مختلف متفاوت هست که این تفاوت دقیقا به نوع تنظیمات اعمال شده بستگی داره ، یعنی ممکنه مثلا شما روی کانال 1 تا 7 بردی معادل 5 کیلومتر داشته باشید اما روی کانال 8 تا 14 برد دستگاهتون بشه 2.5 کیلومتر!
از این بحث که بگذریم دستگاه جی پی 300 دستگاه خیلی حرفه ای و کامل و بیستیه، در حالت پیش فرض در باند وی اچ اف توان خروجی ای برابر 5 وات داره، آنتن مخصوص این دستگاه به افزایش کیفیت ارسال پیام اضافه میکنه
توان خروجی دستگاه با اعمال تنظیمات خاص و توسط تکنسین های حرفه ای شبکه های رادیویی تا 7 یا 8 وات قابل افزایشه که البته در این حالت شارژ باطری زودتر خالی میشه
خوب گفتم هر وات تقریبا به ما 5 کیلومتر برد میده
پس 8 وات میشه 8*5 یعنی 40 کیلومتر!
اما یه نکته ای که اینجا هست اینه که برای استفاده از این برد دقیقا باید دوتا آنتن دستی های شما در دید هم باشن به زبون ساده یعنی هیچ مانعی نباید جلوی شما باشه
یه مثال :
بچه هایی که پست امداد کوهستان میرن اگه روی کانال های دستی تست کنن به شرطی که جایی از کوه باشن که صخره جلوشون نباشه و دید آنتن دستی رو به شهر باشه چون دستگاهشون روی خروجی 5 وات تنظیم شده میتونن با همکارانشون که توی شهر هستن تا فاصله حدود 23 کیلومتری اون محل صحبت کنن, چون توی ارتفاع هستن و جاذبه زمین در برابر ارسال فرکانس به ارتفاع مقاومت میکنه ممکنه پیام های دوستشونو با کمی نویز دریافت کنن ضمن اینکه دوستشون که توی شهر هست و میخواد بهشون پیام بده باید جایی باشه که مانع جلوش نباشه مثلا زیر سقف یا جلوی یه برج آسمون خراش نباشه
توی جاده های صاف خیلی بهتر میشه تست گرفت، البته بیابون در اولویته چون توی جاده هم تردد خودروها خودش یه مانع برای ارسال و دریافت فرکانسه اما اگه شخص فرستنده یا گیرنده یه کم به محلی که ایستادن ارتفاع بدن ( مثلا برن بالای پل هوایی) اونوقت برد مورد نظرشونو دریافت میکنن
برد فرکانس به شب و روز بودن - سرد یا گرم بودن هوا - مرطوب یا خشک بودن هوا هم بستگی داره و پارامتر خیلی متغیری هست
*** جایی هم هست که دو تا بیسیم دستی جی پی 300 موتورولا حتی با وجود خروجی 8 وات و رپیتر، در 1 کیلومتری هم نمیتونن با هم صحبت کنن!
علتش کاملا مشخصه : وجود مانع برای ارسال فرکانس! دلتون میخواد بدونید اون مانع چیه ؟ چند تا دیوار به قطر 4 متر و دو سه تا سقف
اگه قانع نشدید بگید تا بیشتر توضیح بدم
ممنون، واقعا توضیحات جالبی بود که من جوابمو گرفتم ولی اگه بیشتر توضیح بدید که سطح معلومات ما هم بالاتر بره که چه بهتر.
از شما واقعا متشکرم که وقت گذاشتین و به روشن سازی بنده پرداختید.
سلام
یه سئوال، طرز کار بی سیم هایی که در عملیات های نشت گاز وجود داره چیه؟ من تو فیلما دیدم که رنگشون نارنجی و در وضعیت هایی که احتمال انفجار وجود داره استفاده می کنند.