سلام بچه ها
من سجادم در سازمان انش نشانی در واحد امداد و نجات مشغول به خدمت هستم
می خواهم بدونم کی میدونه اگه حین عملیات شلنگ ست هیدرولیک ما پاره بشه چی میشه؟
کی میدونه چند بار فشار داره ؟

سلام تا اونجایی که من تحقیق کردم اگه دستگاه روشن باشه ولی ما دکمه اهرم فشار را نزده باشیم اتفاق خاصی نمی افتد و مثل این است که دستگاه خاموش باشد
اما اگه اهرم فشار را زده باشیم باز دو حالت پیش می آید اگه دکمه باز و بستن دستگاه روی فرضاً جک و قیچی را زده باشیم و در حال بریدن قطعه فرضا فلزی باشیم به دلیل ایجاد نیروی محرک و هیدرولیک و آزاد شدن یکباره فشار از ناحیه سوراخ شده شلنگ می تواند ایجاد خطر کرده و لوله را به یکباره به سمت ما پرتاب کند که این بدترین حالت ممکن است
ولی اگه اهرم فشار را آزاد کرده باشیم ولی جک و فک در حال انجام کار نباشد میزان فشار ایجاد شده توسط دستگاه کمتر خواهد بود چون در آن لحظه روغن هیدرولیک ثابت در پشت دستگاه مانده و منتظر فشرده شدن کلید باز و بست آن می باشد و مانند لوله آب که پاره می شود روغن ها با فشار به بیرون پرتاب می شود که این تخلیه بدلیل با فشار زیاد همراه بودن به یکباره خاتمه می یابد .
در کل هر دو مورد آخر ایجاد خطر برای ما و اطرافیان ما می کند که باید بسیار به این مهم توجه داشت که پیش از عملیات لوله ها و تجهیزات را از هرگونه آسیب دیدگی و معیوب بودن بازبینی شود .
با سلام بسته به نوع ست نجات شما دارد در ست نجات لوکاس شلنگ فشار شکن موجود است که فشار زیاد را از بین میبرد .که این شلنگ در انواع دیگر دیده نمیشود .اگر شیلنگ فشار اتفاقی براش بیافتد هیچ خطری نداره این اتفاق برای خودم هنگام عملیات افتاده....اما دیگر شلنگها اگر روغن هیدرولیک از انهابزند بیرون فشاری برابر 1000HKGبر بدن شما وارد و باعث اسیب جدی میشود
با سلام مجدد فشار در لوله ها در انواع ست های قدیمی 800 یا 700بار است.اما در ست های جدید این فشار به 350 بار رسیده است. جنس لوله ها بسیار مقاوم و سخت است .اما اگر شلنگ قرمز و یا شلنگ زرد پاره شود خیلی خطرناک است. برای تکمسل اطلاعات خود به وبلاگ زیرب مراجعه کن
http://miladrescue.blogfa.com/
سلام با تشکر از این تاپیک
اطلاعات خیلی مفیدی گرفتم
این تاپیک رو که دیدم با یاد یه خاطره افتادم
چند تا از بچه ها که مال یکی از شهرای اطراف ما بودن یه دوره آموزشی رفته بودن.
نمیدوننم چه جوری بود که شب ست لوکاس تو اتاق اونا مونده بود و اونا تصمیم گرفتن که با ست تمرین کنن
بیچاره ها ومدن سه تا دستگاه وصل کردن و تمام روغن موتور رو کشیدن و برای استفاده از دستگاه چهارم یه کم دیگه روغن توش ریختن و داشتن دستگاه ها رو جمع میکردن یادشون رفت دروغن اظافی رو خالی کنن.
خلاصه این شد که یه کم به دستگاه فشار اومد و مخزن روغن پمپ ترکید

خدا به بی کسی شون رحم کرد که مخزن روغن در جهت مخالف اونا ترکید و به اونا آسیبی نرسید
راست و دروغشو نمیدونم خودش تعریف کرده بود ولی حقیقت داره
http://www.srcs.blogfa.com
سلام این تاپیک رو یکی از امدادگرای عزیز به وبلاگ من فرستاده بود که دوست داشتم شما هم بخونینsamimi
اونا حتما دوتا دستگاه را به مولد وصل کرده بودند و هنگاه وصل کردن شیر روغن و شروع کار تک تک شیر ها را وصل کردند.در هنگام تک کار کردن یعنی وقتی ما فقط با مثلا کاتر کار میکنیم در سیستم ما بار برابر با 160 بار است و هنگامی که شیر دستگاه دوم وصل میشود به مخزن فشار می آید و میترکد در ستهای لوکاس سه پیچ بر روی مخزن طراحی شده ه مخزن را ایمن میکند و از شوت شدن آن جلوگیری می کند . پس باید همیشه هنگامی که دو تا دسگاه وصل کردیم شیر هر دو را با هم وصل کنیم و باهم قطع کنیم.با تشکر به وبلاگم سر بزن امدادگران تهران به شما سلام میرسانند
http://www.srcs.blogfa.com
سلام
این موضوع رو تا حالا نشنیده بودم: "پس باید همیشه هنگامی که دو تا دسگاه وصل کردیم شیر هر دو را با هم وصل کنیم و باهم قطع کنیم."
تو هیچ کدوم از دوره ها به این مورد اشاره نکردند. کسی اطلاع بیشتری در مورد صحیح بودن این مطلب داره؟
سلام
در رابطه با اینکه دوست عزیزمون فرمودن که :
پس باید همیشه هنگامی که دو تا دسگاه وصل کردیم شیر هر دو را با هم وصل کنیم و باهم قطع کنیم.
باید بگم که من خودم تاحالا به این مورد بر نخوردم
ما تو خودرو نجاتمون 3 تا دستگاه هیدرولیک داریم
و به یکی از این 3 دستگاه همیشه 1 کاتر و 1 اسپریدر کوبل شده تا در زمان عملیات زمان کمتری را از دست بدهیم .
و همیشه هم اسپریدر و کاتر با هم کار نمی کنن.
ینی هر زمان که نیاز باشه شیر یکی از دستگاه ها باز میشه و خیلی مواقع هم بوده که فقط یک شیر به تنهایی بازو بسته میشده و هیچ مشکلی هم پیش نیومده.و نیاز نیست که حتما دو تا شیر وصل باشه .
علت ترکیدن اون موتور هیدرولیک هم فقط به خاطر اضافه بودن روغن هیدرولیک بوده .
خاطرات یک اتش نشان
قبلاً هم گفته بودم که به خاطر روغن اضافی بود
چون احتمالاً سازنده به فکرش رسیده که
آقا دستگاه دو تا شیر داره شاید یه جا دو تا شیلنگ نباشه
اونجا امدادگر باس چه کار کنه؟
یا اینکه کار همزمان دو تا دسگاه فشار زیادی به موتور میاره
سلام به امدادگران عزيز
كار تخصصي اينجانب شيلنگ و اتصالات هست. نكاتي كه دوستان اشاره كردند تا حدودي درست هست ، اما مساله بسيار مهم در تمام شيلنگ هاي فشار قوي ، داشتن اطمينان از كيفيت شيلنگ هست كه صريحا در استانداردهاي اروپايي مانند DIN و آمريكايي مانند SAE به آن اشاره شده است. در صورتي كه شما شيلنگ لاستيكي يا رابر داريد ، نبايد بيش از 5 سال از زمان توليد آن گذشته باشد. در خصوص شيلنگ هاي ترموپلاستيك (به گفته بعضي دوستان رنگي) عمر شيلنگ مي تواند تا 10 سال هم افزايش يابد اما قطعا در فواصل زماني مشخص مثلا هريك سال يك بار بايد تست عملكرد شود . مثلا اگر فشار كاري حداكثر ابزار امداد شما 700 بار هست ، شيلنگ بايد در يك سيستم تست ايمن، تا فشار 1050 بار تست شود . در خصوص مطلبي كه دوستان در خصوص مخزن روغن هيدروليك ذكر كردند نيز بايد عرض كنم اصولا هيچ مخزني براي تحمل فشار درست نشده اما اگر شما بيش از تعداد مجاز ابزار و شيلنگ به آن وصل كنيد و روغن موجود را پمپ كنيد و براي تغذيه ساير خطوط روغن اضافه كنيد، در زمان برگشت روغن ، منبع زير فشار مي رود و بنابراين بايد درش باز باشد و روغن اضافي تخليه شود.
كلا بحث اتصالات بسيار ساده گرفته مي شود و اين امر باعث خسارت هاي وحشتناك در سيستم ها مي شود. كافيست شيلنگ از منابع معتبر خريد شود، در شرايط مناسب نگهداري شود ، دوره اي تست شود و در پايان صحيح مصرف شود.