تالارگفتمان پایگاه اینترنتی امدادگران ایران

نسخه كامل: لطافا به سوال من پاسخ دهید
شما در حال مشاهده متن قالب بندي نشده هستيد.
برای مشاهده نسخه اصلی اینجا کلیک کنید
چرا به سوال من در مورد اینکه چه صدماتی به سرنشینان خودروی تصادفی وارد می شود پاسخ نمی دهید
دوست عزیز سلام
ببخشید از این که جهت پاسخ ، معطل ماندید ، دلیل این امر هم این است که با توجه به بحران سرما و راه بندانهای جاده های کشور
دوستان ما در مسیر های جاده ای کشور مشغول امدادرسانی به نیازمندان هستند و متاسفانه قادر به پاسخ به سئوال شما در موعد مقرر نبودند .

در مورد صدمات وارد شده به سرنشینان خودروهای تصادفی سئوال پرسیده بودید . صدومات ایجاد شد بر سرنشین های خودروها در هر نوع برخورد خودرو و نوع واژگونی آن متفاوت است .تصادمات به طور عمده به شکل های زیر بر مصدوم وارد می شود :
در هنگام تصادف در صورتی که مصدوم کمربند ایمنی نبسته باشد اولین مکان از بدن که دچار آسیب جدی می شود سر و گردن راننده و سرنشین می باشد .طبق قانون اینرسی هنگامی که ما در حال حرکت به سمت جلو هستیم و ناگهان مانعی سد عبور ما می شود ما به جلو پرتاب می شویم ؛ این رویداد سبب می شود تا کل اندام ما با فشار به سمت جلو جهت گیری کند .سر و گردن با شتاب به سمت جلو پرتاب شده و علاوه بر برخورد سر به شیشه جلو خودرو و یا فرمان اتوموبیل که همراه خطر ضربه مغزی می باشد ، گردن نیز با شتاب به سمت جلو پرتاب شده و سبب جابجایی احتمالی مهره های گردن و آسیب آنها می شود .
قفسه سینه با برخورد به فرمان اتوموبیل فشاری مضاعف بر قلب وارد کرده که این امر سبب پاره شدن عروق ، شریانهای و اندام داخلی بدن می شود که خونریزی داخلی را بهمراه خواهد داشت .
پاره شدن کبد ، طحال ، قلب ، اندام های شکمی از دیگر صدماتی است که بر سرنشینان و راننده خودرو وارد می شو د که متاسفانه علت بسیاری از مرگ ها درتصادفات نیز ضربه به سر و خونریزی داخلی می باشد .
شکستگی های قفسه سینه که معمولاً با پاره شدن ریه ها همراه است از دیگر عوامل خطر ساز و مرگ آفرین در حوادث جاده ای می باشد .شکستگی دست ، پا ، لگن ، ران از آسیبهای وارده بر ساختمان اسکلتی می باشد .
در صورتی نیاز به توضیحات بیشتر و جزیی تر درخدمتم .
سوال آسانی طرح کرده ای اما من هر چه فکر می کنم چه آسیبی نمی تواند به فرد سرنشین خودروی تصادفی وارد شود جوابی نداشتم
برای مثال یک بار پدر من تصادف کرد از یک پا دچار شکستگی گردید و از یک پا به علت شکستن فلاکس چای دچار سوختگی شدید ...
عجب !!! Icon_smile_8ball Icon_smile_8ball Icon_smile_8ball
سلام
باید خدمتتان عرض کنم آسیب وارده به سرنشینان بستگی به نوع و جهت ضربه دارد
اکثر تصادفاتی که من رفتم و خودروهایی که از قسمت جلو دچار برخورد با هم یا هر چیز دیگه ای شدند سرنشینان معمولا دچار آسیب به گردن و ستون فقرات شده اند و دچار خونریزی سر (پیشانی) به علت برخورد با ستون ماشین. آخرین تصادفی هم که من رفتم دقیقا همینجوری بود یک خانم 25 ساله که جلو خودرو نشسته بود دچار آسیب از ناحیه گردن و برخورد با ستون ماشین ( عمل نکردن کمربند ایمنی) بوده اند .
حال اگر همین ضربه از قسمت عقب وارد شود و به علت وجود بالش گردنی خودروها به ناحیه گردن آسیب و فشار کمتری وارد می شود و فشار بیشتر بر روی لگن معطوف می شود .
امیدوارم تونسته باشم منظورم رو خوب بیان کرده باشم .
http://www.tibloc.com
سلام
عزيزم در تصادفات مهم ترين نكته كه من ( در اين چند سالي كه مسئول امداد جاده اي تهران - قم و هراز و ... بودم البته تايمش رياد نبوده )بهش رسيدم اينكه سرعت خودرو _ نحوه كنترل كردن خودرو در هنگام برخورد - نوع خودرو و ايمني آن ( مثل داشتن ايربك و ... ) مهمترين مثائلي است كه نوع و شدت جراحت رو رغم ميزنه ولي بازم از همه مهمتر خواست خداوند يكتاست .
خاطره : در سال 1384 يه خودرو حامل 2 سرنشين كه عروس و دامادي بودند كه از ماه عسل برميگشتن از روي پل ( پلي كه در جاده قم از روي ريل راه آهن ميگذره ) به پائين افتادند در اين حادثه داماد جراحت شديدي داشت ( هد تروما ، شكستگي در ناحيه هاي كتف ، لگن ،‌ مهراهاي گردني و ... ، كه در نهايت منجر به است تنفسي و ... شد ) و ما نتونستيم نگهش داريم ولي عروس خيلي سالم بود و جراحت زيادي برنداشته بود ولي بعد از ديدن مرگ داماد به يكباره چشماشو بست و از دنيا رفت و ما هم هيچكاري نتونستيم انجام بديم .
در همون سال يه 206 رو داشتيم كه بعد از عوارضي چپ كرده بود و چنتا ملغ زده بود ولي وقتي ما رسيديم همه سالم بودن در حالي كه باورت نميشد كسي از اون تو زنده بيرون بياد و حتي رضايت شخصي دادن و با ما بيمارستان هم نيومدن.
با سلام
تمام جوابها میتونه درست باشه با این تفاوت که شدت تصادف مکان تصادف ونوع خودرو چیست و.....
اما باید به این نکته توجه داشت که در تمام حوادث بزرگترین آسیب.آسیب روحی است اگر فرد دچار آسیب شدید باشد اما با روحیه بالا میتواند مدت زیادی مقاومت کند ویا اگر این چنین نبود امدادگر حاضر درصحنه باید باحمایت روانی او را حمایت کند و همچنین در تصادفات چون شکستگی شایع هست مخصوصا شکستگی ران ولگن خطر آمبولی را افزایش میدهد(آمبولی:حرکت چربی در عروق) وبه سکته قلبی منجر میشود
در ضمن امیدوارم این نکته را بدونید که علاوه بر حمایت روانی اقدامات اولیه بالینی در مورد افرادی که دچار آسیب روحی شده اند چیست..............
سلام پارس
سوالتون خيلي جالبه و مي تونه پاسخ‌هاي متعدد و متنوعي به ميزان تنوعات شرايط تصادفات داشته باشهIcon_smile_big
مثلا من به عنوان سرنشين يك اتومبيل تصادفي در اتوبان تهران كرج وقتي رسيدم خونه تنها چيزي كه ازم باقي مونده بود فقط يه آدم صحيح و سالم ظاهري بود كه هيچ رواني براش باقي نمونده بود.
وقتي راننده خودرو برادرت باشه(مثل برادر من) اصلا نيازي نيست تصادف كني چون همون لحظه كه سوار ماشين ميشي به خاطر سرعت بالايي كه مي ره سكته مي كني و باقي ماجراهايي كه پيش مياد رو احساس نمي‌كني لا اقل اگر نامزدت يا پدرت يا حتي يه غريبه راننده باشه يه كمي ملاحظه‌تو مي كنن و آروم تر رانندگي مي كنن.
ولي وقتي با ماشين سنگيني كه سوارشي از پشت كوبيده شد به سپر ماشيني كه با خيال راحت داشته راهشو مي رفته اونوقت خدا رو شكر مي كني كه برادرت كنار دستت نشسته پشت فرمون چون بدون رودروايستي مي توني همه داد و فرياد عالم رو سرش بزني و خجالت هم نكشي:ژ
البته در اون شرايط تصادف سرنشين كه من باشم صدام مي لرزه و رنگم مي پره و سرم سياهي مي ره و تا برادرم پياده شه از راننده ماشين جلويي عذرخواهي كنه تنها كاري كه از دستم بر مي ياد خفه كردن پنلهAngry_smiley
داخل ماشين كه آروم ميشه يه نگاه به آيينه مي ندازم ميبينم پيشونيم خوني شده ولي اهميت نمي دم بيشتر دلم شور مي زنه نكنه راننده ماشين جلويي عصبي باشه و دعوا راه بيافته بعد يادم مياد اين روزها همه خسارت ها با بيمه حله ولي با اين حال صداي ماشين پليس كه مي شنوم دلم مي ريزه.
دادشم برمي گرده سرشو مي كنه تو ماشين حالمو مي پرسه منم بهش مي گم زودتر تمومش كن بريم خونه الته با گريه اينو مي‌گمIcon_smile_sad
آقا پليسه كه خيلي هم خوش تيپه و همش تو ژسته با طرفين صحبت مي‌كنه.Icon_smile_dream
برادرم برمي گرد مي شينه پشته فرمون و البته خيلي حالش گرفته است چون يه ماهه از فرصته بيمه گذشتهIcon_smile_shock
تازه مهربون ميشه بادستمال پيشوني منو پاك مي كنه و مي پرسه مي خواي بريم دكتر منم يادم مي افته تو اين مدت كه اون جا بوديم حتي يه ماشينه امداد هم از بغل دستمون رد نشدemdadgar_smiley خوب البته كسي هم سراغ اون ها رو نگرفته بود كه تو اون يه ساعت لااقل يه ليوان آب دست مجروح بدنIcon_smile_disapprove
تو كيفم مي گردم يه چسب زخم پيدا مي كنم مي زنم رو پيشونيم و به دادشم مي گم اگر مي خواي تو خونه جلو بابا مامان برات شر نشم بايد منو ببري يه رستوران خوب شام بدي. اون مي‌پرسه: با اين سر و وضع؟ منم مي‌گم: مگه چمهAngry_smiley
خلاصه با درد و بيريختي شامو افتادم. شب هم بدون جار و جنجال رفتم خوابيدم. روز بعد هم بهونه كردم كه سرم گير كرده لاي در اتوبوسIcon_smile_tongue
اين بود از جمله آسيب‌هايي كه ممكنه به سرنشين يه خودرو تصادفي وارد بشه
ببخشيد اگه بيربط بود ولي فكر كردم يه زنگ تفريح‌هاي اينجوري كه البته دور از واقعيت نبود هم يه وقت‌هايي بد نباشه الته با اجازه آقايون امدادگرIcon_smile_hee
ماجرای جالبی بود
خدا صبرتون بده
خدا کم سرعتی به برادرتون عطا کنه Icon_smile_big
واقعا که مفید ، پند آموز ، عبرت انگیز ، خاطره انگیز ، غم اندود و ... بود Icon_smile_8ball Icon_smile_8ball
زندگی هر لحظه صحنه حادثه است حال حادثه ناگوار یا حادثه گوار عقل سالم همیشه در بدن سالم می ماند انساند محتاط همیشه سالم است پس احتیاط شرط اول عقل است فکر کار مهم تر از خود کار است اگر انسان قبل از هر عمل به عکس العمل آن فکر کند همیشه در زندگی سالم و عاقل باقی می ماند
صفحات: 1 2
آدرس مرجع