سلام دارم خدمت دوست عزیزم امدادگر شاهد
یک نکته رو در حوادث آسانسور باید خدمتتون عرض کنم که
اولین کاری رو که باید انجام بدیم
قطع جریان برق
آسانسور ها همه داروی تابوی برق و مدار فرمان هستند(تو فایل پیوست تصاویر و درج کردم)
و اکثر مواقع این تابلو ها در اطاقک آسانسور که بر روی پشت بام وجود دارد
پس ابتدا باید جریان برق قطع شود و سیستم آسانسور رو از حالت فرمان الکتریکی خارج کرده و آسانسور رو به اصطلاح دستی کنیم
ینی کابین درون چاهک با نیروی ما بالا و پایین برود
علت این کار:
اگر جریان برق قطع نشود و ما اقدام به عملیات نجات کنیم احتمال عمل کردن سنسورها و یا به حرکت در آمدن کابین داخل چاهک وجود دارد
که این خودش حادثه ساز است و حادثه داشتیم که متاسفانه برق آسانسور قطع نشده و حین خارج کردن فرد محبوس شده از داخل کابین ، سنسور عمل و کابین به حرکت افتاده و متاسفانه فرد محبوس شده در دم جان باخته(دو نیم شده)
پس همیشه یادمون باشه که کلید برق اصلی آسانسور را قطع کنیم حتی در مواقعی که برق ساختمان قطع شده .
مرحله دوم .- حالت اول
به طبقه ای که احتمال میدیم کابین در انجا متوقف شده رفته و درب آسانسور (دقت کنین منظورم درب کابین نیست ،دری که به ساختمان متصله) را باز می کنیم .
درب را باز می کنیم اگر کابین روبرویمان بود یک جک(پایه حمایت) در زیر کابین قرار می دهیم(جهت جلوگیری از حرکت کابین ب)ه سمت پایین.
از فرد محبوس شده می خواهیم که جلو درب بیاید
دستش را میگیریم و با یک حرکت او را به بیرون میکشیم.
حالت دوم
حالتی است که ما درب را باز می کنیم و کابین رو نمی بینیم
در اینجا ما برای شناسایی موقعیت کابین هیچ وقت نباید سرمون رو داخل چاه اسانسور کنیم هیچ وقت(اگه کابین بالا باشه احتمال سقوط کابین وجود دارد)
تو پرانتز عرض کنم که کابل های آسانسور از 3 رشته شرو میشن
یک طرف این آسانسورها به کابین متصلند و یک طرف دیگه به وزنه تعادل
کابل هایی که به دیواره چاه نزدیکند کابل های متصل به وزنه تعادل هستند و کابل هایی که در مرکز چاه قرار دارند کابل های متصل به کابین می باشند .
پس هیچ وقت سرمون رو داخل چاهک نمی کنیم .
ما از تعداد رشته های کابل خیلی راحت میتونیم موقعیت کابین رو مشخص کنیم .
اگر ما درون چاهک فقط یک سری کابل که به دیواره چاه نزدیکند میبینیم این به این معناست که وزنه تعادل پایین تر از ماست و کابین در بالا قرار دارد
اگر کابل هایی که ما بینیم در مرکز چاهک هستند کابل های متصل به کابینند و این یعنی که وزنه تعادل در بالا قرار دارد و کابین در پایین
خب الان ما میتونیم موقعیت کابین رو درون چاهک مشخص کنیم
بعد از مشخص شدن موقعیت کابین
نجاتگر 1 میره بالا (اطاقک بالای پشت بام)
با هماهنگی باید کارا انجام بشه
دستگیره که تو تصویر با رنگ ابی مشخص کردم به چپ یا راست میچرخونه
این چرخش باعث میشه که لنت های ترمز درگیر شده رو آزاد میکنه
پس نجاتگر 1 باید دستگیره رو به طرفین بچرخونه تا لنت های درگیر شده آزاد بشه . در همین حین نجاتگر 2 چرخ و فلک رو با دست به حرکت در میاره(تو تصویر با فلش زرد رنگ مشخص کردم)
حال نجاتگر 3 که ورودی درب ایستاده
و زمانی که کابین جلو درب رسید باید با نجاتگران درون اطاقک(ارتباط با واکی تاکی)در تماس باشد و درخواست توقف (چرخش چرخ وفلک) بده .
وقتی که کابین جلو درب متوقف شد
ابتدا یک جک(پایه حمایت) زیر کابین قرار میدیم و نفر رو به شیوه ای که در بالا اشاره کردیم از داخل کابین خارج می کنیم.
این شیوه ای که توضیح دادم رهاسازی در بهترین حالتی که فرد محبوس شده را رها سازی کنیم . (حالت های دیگری امکان دارد بوجود بیاید که شرایط عملیات را دشوار تر نماید . به طور مثال کابین درون چاهک سقوط کرده که با تیفور باید عملیات بالاکشی را انجام دهیم که انشاالله در پست های بعدی خدمت دوستانم هستم)
عزیزان منو ببخشین اگه نکته ای رو از جا انداختم
محبت کنین با اشتراک گذاری مطالبتون و راهنمایی هاتون من و دیگر دوستان رو کمک کنین تا بتونین در حوادث موثرتر از همیشه واقع بشیم .
----------------------------------
فقط یک نکته در رابطه با کلید درب آسانسور ها
خدمتتون عرض کنم که سازمان های امداد و نجات باید این کلید ها را در اختیار داشته باشند . تا خیلی سریع بتونن عملیات نجات را اغاز کنند
اگه جایی از مطالب مبهم بود منو ببخشین چون خیلی سریع تایپ کردم و راستش وقت کم آوردم.سوال بفرمائین تا جایی که بتونم من و یا دیگر دوستان حتماً در خدمتتون هستیم.
یا حق
خاطرات یک اتش نشان